ΕΙΣΟΔΟΣ
23210 99200


Εγγραφή

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

ΕΙΣΟΔΟΣ

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Το 1988 γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μια εταιρίας αυτοματισμών από την τότε κατασκευαστική εταιρία ΟΡΙΖΩΝ, η οποία είχε αναλάβει εκείνη τη χρονιά την κατασκευή του καινούργιου Κ.Τ.Ε.Ο. στις Σέρρες.  Το πολύ μεγάλο κόστος των αυτομάτων θυρών κτηρίων που περιλαμβανόταν στην προδιαγραφή του έργου, οδήγησε την ομάδα των μηχανικών στη σύλληψη μιας τρελής ιδέας. Την κατασκευή τους από τους ίδιους ξεκινώντας από το 0 και με τη πεποίθηση ότι  "ναι μπορούμε". 

Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οι συνθήκες τις αγοράς όμως έστρεψαν την ομάδα προς την δημιουργία αυτομάτων θυρών για ανελκυστήρες. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το 1995 η MΕΤΡΟΝ ΕΠΕ από τον Ιωάννη Σάνδρο, η οποία είχε ως έδρα τη Νιγρίτα Σερρών σε μια παραγωγική μονάδα μικρότερη των 500 m2. 

Το 2000, ο Γιώργος Μυλωνάς, βλέποντας την πίστη και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Metron, αποφάσισε να μπει στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας και έτσι εντάσσει τη Metron Αυτοματισμοί Α.Ε. στον όμιλο του ομίλου Alumil. Με την ολοκλήρωση της αρχικής επένδυσης, η εταιρία μετεγκαταστάθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών, στο οικόπεδο όπου βρίσκεται και σήμερα, ενώ παράλληλα ανανέωσε εκ βάθρων τον μηχανολογικό της εξοπλισμό.

Προϊοντικά η Metron στρέφεται προς την κατασκευή αυτομάτων θυρών τύπου BUS, ένα προϊόν που κατακτά γρήγορα την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ παράλληλα κάνει προσεκτικά βήματα  επέκτασης της γκάμας με Αυτόματες Πόρτες παντός τύπου, Θαλάμους, Ημιαυτόματες πόρτες. Το 2008, κλείνοντας έναν κύκλο συνεχών επενδύσεων η Metron μπήκε πλέον στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων λύσεων ανελκυστήρων και στρέφεται δυναμικά προς τις αγορές του εξωτερικού που εκείνη τη χρονική στιγμή αντιπροσωπεύουν το 20% περίπου του ετήσιου τζίρου της. Το 2009 κυκλοφορεί στην αγορά το πρώτο υδραυλικό πακέτο ανελκυστήρα Metron ενώ γρήγορα αναπτύσσονται και οι ολοκληρωμένες λύσεις  για μηχανικούς ανελκυστήρες με ή χωρίς μηχανοστάσιο. 

Σήμερα, η εξωστρεφής ανάπτυξη της εταιρίας την έχει καθιερώσει σε 42 αγορές διεθνώς οι οποίες και αντιπροσωπεύουν το 85% του ετήσιου τζίρου της.

 Η Alumil Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική βιομηχανία στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, παραγωγής και προμήθειας συστημάτων αλουμινίου και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αξιόπιστους προμηθευτές αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Τα τελευταία 15 χρόνια η Alumil έχει αναπτύξει και εκμεταλλεύεται με μεγάλη επιτυχία ένα εμπορικό δίκτυο με πάνω από 50 υποκαταστήματα στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη σε κατηγορίες κλειδιά για την κατασκευή προϊόντων.

 

Περισσότερα στο www.alumil.com

 

Η Metron μαζί με τους συνεργάτες της χτίζει την εταιρική της ταυτότητα σε 3 άξονες:

1) Άνθρωπος

Ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο βασίζεται η εταιρία είναι οι άνθρωποι της, τόσο αυτοί που στελεχώνουν τα τμήματα παραγωγής, όσο και αυτοί που αποτελούν τον καθρέφτη της προς τα έξω. Για την Metron, οι άνθρωποι της αποτελούν το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και συνεχή πηγή έμπνευσης για το παρόν και το μέλλον. Ο σεβασμός, το ήθος, η ομαδικότητα και η ικανότητα εναρμονισμένης λειτουργίας αποτελούν διαχρονικές αξίες της εταιρίας και εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης των συνεργατών και των πελατών μας.

2) Εντιμότητα

Η Metron επιδιώκει μακροχρόνιες αξιόπιστες συνεργασίες, οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από εξασφάλιση αμοιβαία επωφελών αποφάσεων για τους συνεργάτες της, τους τελικούς καταναλωτές , τους εργαζομένους και την ίδια την εταιρία. Στην Metron η εμπιστοσύνη και η εντιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία.

3) Δημιουργικότητα

Για την εξασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών μας στη Metron βρισκόμαστε σε φάση διαρκούς βελτίωσης και καινοτομίας. Είμαστε εδώ, όχι γιατί είμαστε οι καλύτεροι, αλλά γιατί είμαστε αυτοί που ακούν τους πελάτες, υπολογίζουν τη γνώμη τους, αυτοί που εξελίσσονται και θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά κάθε φορά. Είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί νοιαζόμαστε για το δικό μας μέλλον, αλλά και το μέλλον των συνεργατών μας.

Για την παραγωγή των προϊόντων της τα οποία είναι υψηλών τεχνικών και αισθητικών απαιτήσεων, η εταιρία επενδύει συνεχώς στον μηχανολογικό της εξοπλισμό και στην εκπαίδευση των εργαζομένων της.

Μία από τις πρωταρχικές αξίες της Metron είναι ο άνθρωπος. Ως εταιρία, εκπληρώνουμε το καθήκον μας στην κοινωνία τόσο με το να παράγουμε αγαθά, όσο και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ανθρώπινη ζωή. Σεβόμαστε και τιμούμε τις ζωές των ανθρώπων, ξεκινώντας από τους δικούς μας ανθρώπους. Εκτιμούμε τη ζωή των ανθρώπων μας, των αντρών και των γυναικών που είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της εταίρας. Αγωνιζόμαστε να βρούμε βιώσιμες λύσεις, επειδή σεβόμαστε το περιβάλλον και κάθε όν που ζει σε αυτό. Πάνω απ’ όλα όμως συμπάσχουμε με κάθε συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας.

 

Μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της εταιρίας μας είναι να θέτουμε προτεραιότητες. Και αυτό κάναμε προκειμένου να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχει η Metron ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Έτσι καταλήξαμε σε τέσσερις κύριες δράσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

• Συγκέντρωση χρημάτων

• Ανακύκλωση

• Χορηγία αθλητικών ακαδημιών

• Υποστήριξη κοινωνικών γεγονότων

 

Αυτές οι δράσεις συμβαίνουν στις Σέρρες, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Metron και εντάσσονται σε ένα ενιαίο πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης που ονομάζεται #CaringForLife. Το Caring for Life περιλαμβάνει κάθε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και περιβαλλοντικής συνείδησης. Υπεύθυνο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή του Caring for Life είναι το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Metron, η προσέγγιση του οποίου αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τις εταιρικές αξίες.

 

Η Metron, το 2014,  εγκαινίασε τον Κοινωνικό Κουμπαρά της Metron. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συνεισφέρουν οικονομικά σε έναν εταιρικό κουμπαρά που ανοίγει αρκετές φορές το χρόνο για να βοηθήσει συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από  οικονομική στήριξη, για να στηρίξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες κλπ. Αυτό που κάνει τη συνεισφορά των υπαλλήλων πιο ένθερμη, είναι η δέσμευση της εταιρείας να διπλασιάσει το ποσό που συγκεντρώνεται από τη συμμετοχή του προσωπικού. Προκειμένου να ενισχύσει τον Κοινωνικό Κουμπαρά, η Metron οργανώνει δρώμενα, τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό. Ένα τέτοιο δρώμενο ήταν το Τουρνουά Μπάσκετ του 2016, στο οποίο συμμετείχαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά από τις Ακαδημίες των Ικάρων Σερρών, την τοπική ακαδημία καλαθοσφαίρισης. 

 

Η Metron δε θα μπορούσε παρά να ενθαρρύνει και περιβαλλοντικές δράσεις. Στα πλαίσια του Caring for Life, οι υπάλληλοι της εταιρείας ανακυκλώνουν μπαταρίες, λάμπες και πλαστικά καπάκια, τα έσοδα των οποίων γίνονται δωρεά σε οργανισμούς όπως ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, «Ηλιαχτίδα», για την αγορά αναπηρικών καρεκλών και άλλου είδους εξοπλισμού.

 

Το Caring for Life, ωστόσο, δεν είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζει μόνο όσους έχουν ανάγκη, αλλά ένα πρόγραμμα που στηρίζει τη νεολαία, τον πολιτισμό και την τέχνη και όλα αυτά που μας κάνουν να χαιρόμαστε τη ζωή. H Metron, με συνέπεια στηρίζει χορηγικά τη Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σερρών, τις ακαδημίες μπάσκετ των Ικάρων Σερρών και τις ακαδημίες στίβου Σέρρες ’93 στις δράσεις τους. Επίσης, συμμετέχει ως χορηγός σε τοπικά δρώμενα όπως το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης Σερρών.

 

Στη Metron σχεδιάζουμε για τη ζωή, γιατί νοιαζόμαστε για τη ζωή.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη online εμπειρία στη σελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποδέχομαι, συμφωνείτε με τους Όρους & Προϋποθέσεις της Metron. Μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις όποτε θέλετε.
ΑποδέχομαιΠερισσότερα