ΕΙΣΟΔΟΣ
23210 99200

ΕΙΣΟΔΟΣ

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the formΕγγραφή

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Εντυπώσεις από τη μεγαλύτερη έκθεση ανελκυστήρων στην Ευρώπη

περισσότερες φωτογραφίες

Η Interlift 2017, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ανελκυστήρων παγκοσμίως, ολοκληρώθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα. Όσοι βρέθηκαν εκεί,  έζησαν τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ημέρες. Η Metron για άλλη μια φορά έδωσε το παρόν μαζί με 574 εταιρείες του κλάδου.  

Λίγες μέρες μετά την έκθεση κάναμε μια συνάντηση στο εργοστάσιο για να συζητήσουμε εντυπώσεις από την έκθεση. Προσπαθήσαμε να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: ποιες είναι οι νέες τάσεις στη βιομηχανία ανελκυστήρων, ποιο ήταν το βασικό θέμα της έκθεσης, τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο προσεχές μέλλον, αλλά και μακροπρόθεσμα;  

Αναμφισβήτητα η προσπάθεια των κατασκευαστών επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών EN81.20 και EN81.50, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς ήταν η πρώτη έκθεση που έγινε με τα νέα πρότυπα σε ισχύ. Και ενώ κάποιες χώρες χορήγησαν «σιωπηλά» ένα επιπλέον, σύντομο χρονικό διάστημα για την πλήρη εφαρμογή του EN81.20, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι το ΕΝ81.20 θα αποτελέσει το πρότυπο για έναν διεθνή κανονισμό, καθώς  και χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ πιθανό να τον ακολουθήσουν. 

Metron Booth

Όλα φυσικά τα προϊόντα της Metron είναι πλήρως προσαρμοσμένα και πιστοποιημένα σύμφωνα με τον EN81.20 . Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, παρουσιάσαμε στο περίπτερό μας τις τεχνικές λύσεις που αναπτύξαμε και εξηγήσαμε στους συνεργάτες μας τι διαφορετικό θα έπρεπε να περιμένουν να δουν σε έναν ανελκυστήρα σύμφωνα με τον EN81.20, σε σύγκριση με τον παλιό κανονισμό. 

 

Από τα πιο συχνά εκθέματα που συναντούσε κανείς στο Augsburg ήταν οι οικιακοί ανελκυστήρες υπό την οδηγία μηχανών. Είναι φανερό πως υπάρχει μια αυξημένη ανάγκη για ιδιωτικούς ανελκυστήρες στην Ευρώπη, η οποία εξηγείται από την αύξηση του πληθυσμού των ατόμων τρίτης ηλικίας. Η αγορά είναι προς το παρόν  σε αναμονή του κανονισμού για «αργούς ανελκυστήρες» που αναμένεται να εξομαλύνει τις τεχνικές λύσεις που αφορούν αυτά τα ασανσέρ. Εμείς στη Metron, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις των οικιακών ανελκυστήρων, κρατώντας ενημερωμένη την πλήρη γκάμα προϊόντων μας, σύμφωνα πάντα με την τρέχουσα νομοθεσία. 

Μία σημαντική τάση που παρατηρήθηκε στις μηχανές χωρίς μειωτήρα, ήταν η χρήση συρματόσχοινων με επικάλυψη πολυουρεθάνης, τα οποία συνήθως δουλεύουν με τροχαλίες 120 mm. Αυτή δεν είναι μια καινούργια λύση, όμως για πρώτη φορά υιοθετήθηκε σε μεγάλη κλίμακα από κατασκευαστές κινητήρων χωρίς μειωτήρα. Η διάμετρος μιας τροχαλίας 120mm είναι η μισή από τη διάμετρο που απαιτείται  για τα συνηθισμένα συρματόχοινα των 6,5 mm (τροχαλία 240 mm). Αυτό μειώνει κατά 50% την ονομαστική ροπή που απαιτείται να παραχθεί από τον κινητήρα για τον ίδιο ανελκυστήρα. Παρακολουθούμε την τάση και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κι εμείς συρματόσχοινα με επικάλυψη πολυουρεθάνης, όταν θα προστίθεται υπεραξία στο προϊόν.  

Metron Interlift

Για πρώτη φορά, πιστοποιήθηκαν ηλεκτρικά εξαρτήματα ασφαλείας όπως οι ηλεκτρονικές αρπάγες χωρίς την χρήση περιοριστή ταχύτητας. Πρόκειται για μία πραγματική πρόοδο καθώς για πρώτη φορά αποδείχθηκε ότι τα Προγραμματιζόμενα Συστήματα Ηλεκτρονικής Ασφάλειας προσφέρουν ένα συγκρίσιμο επίπεδο ασφάλειας με τα παραδοσιακά μηχανικά εξαρτήματα ασφαλείας. Η Metron συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές μας για να εξετάσει τα πιθανά οφέλη κάθε λύσης, όχι μόνο από τεχνική αλλά και από οικονομική σκοπιά. 

Η ανακαίνιση ήταν ένα πολύ δημοφιλές θέμα στην έκθεση με πολυάριθμα διαθέσιμα προϊόντα που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. H Metron από την πλήρη γκάμα πιστοποιημένων προϊόντων της, επέλεξε να παρουσιάσει την εναρμονισμένη με τον EN 81.20 πόρτα  BUS M2  και το θάλαμο IQ. Η πόρτα  BUS M2 φέρει έναν compact μηχανισμό και είναι γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη για την απροβλημάτιστη λειτουργία της και τα anti-vandal χαρακτηριστικά της, τα οποία προσφέροντα στο πιο οικονομικό πακέτο της αγοράς. Ο IQ είναι ένας θάλαμος που μπορεί να εγκατασταθεί από έναν άνθρωπο μέσα σε μόλις 90 λεπτά, με ολόκληρη τη διαδικασία να εκτελείται από το εσωτερικό του θαλάμου, γεγονός που τον καθιστά τέλεια λύση για ανακαίνιση.   

Συνοψίζοντας, το αποτέλεσμα της φετινής έκθεσης από άποψη προϊόντων ήταν ότι οι βασικές τεχνολογικές λύσεις έχουν πλέον ωριμάσει και στο προσεχές μέλλον δεν αναμένονται σημαντικά καινοτόμες εξελίξεις. Αντίθετα, μικρότερες, βήμα- βήμα αναβαθμίσεις θα τελειοποιήσουν τις τρέχουσες διαθέσιμες λύσεις.  

  Στην Metron, ακολουθώντας τις εξελίξεις, προσφέρουμε στους συνεργάτες μας επιπλέον υπηρεσίες που πιστεύουμε πως μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θέλουμε να είμαστε για τους συνεργάτες μας κάτι περισσότερο από ένας απλός προμηθευτής και μέσα σε αυτό το πλαίσιο σας αναφέρουμε παρακάτω ορισμένους από τους τομείς που πιστεύουμε πως μπορούν να συμβάλλουν σε πρόοδο. 

Metron Interlift

Ένα λοιπόν από τα πεδία στα οποία έχουμε επικεντρωθεί στην Metron είναι η χρήση analytics. Πρόκειται για τη μελέτη στατιστικών στοιχείων η οποία σκοπό έχει να βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τη λήψη ορθών αποφάσεων. Αξιοποιώντας την πληροφορία που εξάγουμε από τα analytics, μοιραζόμαστε μαζί σας μοντέλα και τεχνικές που πιστεύουμε πως θα μπορούσαν να σας είναι πολύ χρήσιμα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως λαμβάνουμε πολύ θετική ανταπόκριση από τους συνεργάτες μας οι οποίοι έχουν ήδη στα χέρια τους τα οφέλη των analytics. 

Ένα δεύτερο πεδίο είναι το portal των πελατών. Είναι η τελευταία από μια σειρά μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές πληροφορικής που εφαρμόσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Η πλατφόρμα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας: ανοιχτά / εν εξελίξει έργα, προσφορές και σχέδια, κατάσταση παραγγελιών, λογιστικά στοιχεία καθώς και μία βάση γνώσεων που περιλαμβάνει φυλλάδια, πιστοποιητικά και εγχειρίδια, διαθέσιμα για κατέβασμα. Οι δυνατότητες αυτές παρέχονται με υψηλό επίπεδο ασφάλειας που εξασφαλίζεται από τη Microsoft με την οποία συνεργαζόμαστε σε θέματα πληροφορικής. Το portal αναμένεται να παρουσιαστεί με την πλήρη λειτουργικότητά του, στο τέλος του χρόνου.  

Metron Interlift

Η Metron είναι μία εταιρία που ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει από το μηδέν. Και είναι φυσικό ο πυρήνας της γνώσης μας και της βασικής μας δραστηριότητας να είναι το engineering.  Η ομάδα των μηχανικών μας στο  Τμήμα Μελετών και Τεκμηρίωσης με την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση που την χαρακτηρίζει  προσπαθεί πάντοτε να σας προσφέρει τις πιο κατάλληλες και ευέλικτες οικονομοτεχνικές λύσεις. 

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ένα από τα έργα για τα οποία δουλέψαμε πολύ και βλέπουμε πως αρχίζει να αποδίδει. Πρόκειται για το έργο «Μηδέν Λάθη», που όπως μαρτυρεί και ο τίτλος του, στόχο έχει την ελαχιστοποίηση των λαθών στις παραγγελίες και τις παραδόσεις που όπως γνωρίζουμε είναι πιθανόν να συμβούν. Έπειτα από ένα χρόνο εντατικής εργασίας πάνω στο project, παρατηρούμε με χαρά ότι έχουμε σημαντική βελτίωση πάνω σε αυτό το ζήτημα και παραδίδουμε όλο και περισσότερα μηδενικών λαθών έργα. 

Metron Interlift

Τέλος, μια από τις καινούργιες παρεχόμενες υπηρεσίες μας είναι τα προγράμματα κατάρτισης για το τεχνικό προσωπικό των συνεργατών μας. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται στην έδρα μας στις Σέρρες και οι καταρτισμένοι εκπαιδευτές, κάθε ένας εξειδικευμένος στον τομέα του, έχουν επιλεγεί από τους μηχανικούς μας. Παρέχεται πιστοποίηση από τη Metron για την άριστη γνώση των προϊόντων μας, στα άτομα που συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης. 

Αυτή η νέα μας προσέγγιση είχε σαν αποτέλεσμα να αναλάβουμε κάποια πολύ σημαντικά έργα που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη. 

Το Esentai – City που αφορά στη δημιουργία μίας νέας πόλης μέσα στην παλιά πόλη Almaty, στο Καζακστάν. Παρέχουμε 240 οικιακούς ανελκυστήρες, 70 ανελκυστήρες γραφείων και εμπορικών καταστημάτων, 10 ανελκυστήρες επιβατών για χώρους πάρκινγκ, 2 ανελκυστήρες για πεζογέφυρες και 1 ασανσέρ υψηλής ταχύτητας για ξενοδοχείο. 

Στο Ντουμπάι έχουμε αναλάβει να παρέχουμε τους ανελκυστήρες σε όλα τα  καινούργια σχολεία που χτίζονται. Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει 260 ανελκυστήρες. 

Στην μεγαλύτερη εκκλησία στα Βαλκάνια, τον Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, με συνολικό ύψος 82 μ και επιφάνεια 3500τμ στο ισόγειο, που φιλοξενεί 10000 άτομα κάθε χρόνο εγκαθίστανται τρείς δικοί μας ανελκυστήρες.  

 

Αυτό που επιδιώκουμε στη Metron, είναι να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τις δικές σας ανάγκες και να είμαστε σε θέση να τις εκπληρώνουμε μόλις εμφανιστούν. Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό, να προσφέρουν υψηλή ποιότητα προϊόντων και ταυτόχρονα ευκαιρίες για ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εμείς περισσότερα από έναν απλό προμηθευτή και εσείς περισσότερα στην επιχείρησή σας. Αξίζει να δοκιμάσουμε! 

Περισσότερα Νέα & Ανακοινώσεις

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
19/Apr/2019

Πάσχα 2019

26.04 -01.05.2019

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
31/Jan/2019

Η Metron στη Liftex 2019

15-16 Μαΐου, ExCel Λονδίνο

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
23/Jan/2019

Κοπή Πίτας 2019

Καλωσορίζουμε το 2019!

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
18/Jan/2019

Η Metron στην Έκθεση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ζακύνθου

17 & 18 Ιανουαρίου 2019

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
14/Jan/2019

Η Metron περήφανος χορηγός στο CHRISTMAS BASKEΤBALL TOURNAMENT

27-30 Δεκεμβρίου 2018 

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10/Dec/2018

Διακοπές Χριστουγέννων 2018

22.12.2018-02.01.2019

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10/Oct/2018

Metron4U ένα πρόγραμμα της Metron για τους ανθρώπους της

Εταιρική Εκδήλωση Metron 2018

περισσότερα
Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη online εμπειρία στη σελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποδέχομαι, συμφωνείτε με τους Όρους & Προϋποθέσεις της Metron. Μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις όποτε θέλετε.