ΕΙΣΟΔΟΣ
23210 99200

ΕΙΣΟΔΟΣ

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the formΕγγραφή

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Μία πόλη, μία ιδέα

περισσότερες φωτογραφίες

Το project “Esentai City” αποτελεί ένα φιλόδοξο έργο επέκτασης της πόλης Almaty στο Καζακστάν στην ευρύτερη περιοχή που ορίζει το ομώνυμο ποτάμι Esentai  στα νοτιο-ανατολικά της πόλης. Συνολικά, στα πλαίσια του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, εμπορικού κέντρου, ξενοδοχείου, υπόγειου πάρκινγκ, χώρων αναψυχής και όλων των απαραίτητων υποδομών σε δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, έργα οδοποιίας κλπ. Απώτερος σκοπός του εμπνευστή του έργου είναι η μεταφορά 5.000 περίπου κατοίκων στη νέα περιοχή η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης Almaty και να προβάλει έναν νέο τρόπο ζωής με έμφαση στο περιβάλλον παρέχοντας πράσινες ζώνες, ποδηλατικά μονοπάτια και διαδρομές τρεξίματος, εκμετάλλευση ηλιακής ενέργειας κ.α.

 

AVA Chief Architect

«…είχαμε μια ιδέα, την ‘Esentai City’- την ιδέα να χτίσουμε μια καινούργια πόλη μέσα στην πόλη ως ένα νέο χώρο για τη ζωή του μοντέρνου ανθρώπου…»

Rolandas Kliucinskas, Προϊστάμενος Αρχιτέκτονας 

 

Το Esentai City μελετήθηκε και κατασκευάζεται από την εταιρία Almaty Vilnius Architects (AVA), γνωστή από πολλά έργα στην ευρύτερη περιοχή,  η οποία ήταν και υπεύθυνη για την επιλογή των ανελκυστήρων που θα τοποθετηθούν στα καινούργια κτίρια. Η AVA προσεγγίζει τα έργα της με άρτια συνέπεια στο αρχιτεκτονικό και αισθητικό κομμάτι, παρέχοντας πάντα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Αυτή η κοινή κουλτούρα και νοοτροπία ήταν που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Metron για το συγκεκριμένο έργο. Μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία που περιλάμβανε όλους  τους μεγάλους κατασκευαστές ανελκυστήρων παγκοσμίως και ύστερα από μια πολύμηνη διαδικασία, η Metron επιλέχθηκε ως προμηθευτής για τους ανελκυστήρες του έργου το οποίο περιλαμβάνει: 

Esentai City Panoramic

240 ασανσέρ εσωτερικού χώρου, για κτίρια κατοικιών, 

70 ανελκυστήρες εσωτερικού χώρου για εμπορική χρήση και χρήση γραφείων,

10 ασανσέρ αυτοκινήτων για κτίρια πάρκινγκ, 

2 ασανσέρ εξωτερικού χώρου για πεζογέφυρες

1 ανελκυστήρα υψηλής ταχύτητας για ξενοδοχείο

Η λύση της Metron υπερίσχυσε έναντι των ανταγωνιστικών εταιριών ανελκυστήρων σε δύο σημεία θεμελιώδους σημασίας. Πρώτον, το ξεχωριστό design θαλάμων αλλά και αυτομάτων θυρών. Για την Metron το design δεν είναι μια τετριμμένη λέξη ή ένα όμορφο φυλλάδιο για επίδειξη, είναι κουλτούρα και αυτή την κουλτούρα υψηλής αισθητικής προσπαθεί να αποτυπώσει σε κάθε έργο της. Έτσι, σε συνεργασία με το υπεύθυνο αρχιτεκτονικό γραφείο δημιούργησε έναν μοναδικό θάλαμο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Esentai City. Ο θάλαμος είναι ειδικά διαμορφωμένος ώστε να συμπίπτει αισθητικά και χρωματικά με την αίθουσα που θα τον φιλοξενεί. Οι γυάλινες πόρτες επιτρέπουν να διεισδύει το φυσικό φως και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα, ενώ ο υδραυλικός μηχανισμός εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία και απόλυτη σιωπή. Επιπλέον, έγινε ειδική χρήση λαμπτήρων που κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία από εργοστάσιο φωτισμού στη Λιθουανία. Τέλος, τόσο οι αυτόματες πόρτες όσο και ο θάλαμος σχεδιάστηκαν με την χρήση ηλεκτροστατικής βαφής (Η/Β) της Metron, την κορυφαία παγκοσμίως ποιότητα βαφής σε συστήματα ανελκυστήρων.

 

«…ένα θαύμα από την ελληνική εταιρία Metron Αυτοματισμοί… Αυτός δεν είναι ανελκυστήρας, είναι κάψουλα του μέλλοντος!»

Jonas Satkauskas, Project Manager AVA

 

Esentai City Panoramic

Το δεύτερο σημείο υπεροχής της Metron έναντι του ανταγωνισμού, αποτέλεσε η μηχανολογική λύση που προτάθηκε, η οποία επιτρέπει την εξοικονόμηση μεγάλου κόστους στον κατασκευαστή από το μέγεθος του φρεατίου, χωρίς ωστόσο να μειώνει το μέγεθος του θαλάμου επιβατών, κρατώντας παράλληλα την ποιότητα κίνησης του ανελκυστήρα σε υψηλά επίπεδα. Το τμήμα engineering της Metron αντιμετώπισε το έργο σαν πρόκληση και όχι σαν ένα project με αυστηρά προκαθορισμένες απαιτήσεις. Μελέτησε εξειδικευμένα τις ανάγκες του έργου και των τελικών χρηστών, όπως αυτές καθορίστηκαν από την μελέτη των κτιρίων δίνοντας τη βέλτιστη οικονομοτεχνική λύση.

 

«…προσεγγίσαμε την AVA ως σύμβουλοι και προσπαθήσαμε να βρούμε την πιο κατάλληλη τεχνική και οικονομική λύση για τα ασανσέρ του Esentai City. Με αυτό ως προοπτική, κατορθώσαμε να μας βλέπουν ως συνεργάτες και όχι σαν έναν ακόμη προμηθευτή ανελκυστήρων» 

Βαγγέλης Λιναρδόπουλος, Project Manager Metron

 

Esentai City Panoramic

Ο χρονικός ορίζοντας εκτέλεσης του έργου κυμαίνεται από 2,5 έως και 3 χρόνια και χωρίζεται  σε 5 φάσεις αναλόγως τον ρυθμό εκτέλεσης και την εμπορική του επιτυχία. Η παραγωγή των πρώτων ασανσέρ έχει ήδη ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 και η εγκατάσταση τους έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Το Esentai City αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εν εξελίξει έργα στην κατηγορία του στο Καζακστάν και ένα από τα μεγαλύτερα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Για την Metron είναι ένα ακόμα έργο που αναβαθμίζει την εικόνα της εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ασίας και πιστοποιεί την ανταγωνιστικότητα της σε συγκεκριμένους τύπους κτιρίων.

 

Περισσότερα Νέα & Ανακοινώσεις

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
19/Apr/2019

Πάσχα 2019

26.04 -01.05.2019

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
31/Jan/2019

Η Metron στη Liftex 2019

15-16 Μαΐου, ExCel Λονδίνο

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
23/Jan/2019

Κοπή Πίτας 2019

Καλωσορίζουμε το 2019!

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
18/Jan/2019

Η Metron στην Έκθεση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ζακύνθου

17 & 18 Ιανουαρίου 2019

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
14/Jan/2019

Η Metron περήφανος χορηγός στο CHRISTMAS BASKEΤBALL TOURNAMENT

27-30 Δεκεμβρίου 2018 

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10/Dec/2018

Διακοπές Χριστουγέννων 2018

22.12.2018-02.01.2019

περισσότερα
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10/Oct/2018

Metron4U ένα πρόγραμμα της Metron για τους ανθρώπους της

Εταιρική Εκδήλωση Metron 2018

περισσότερα
Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη online εμπειρία στη σελίδα μας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Αποδέχομαι, συμφωνείτε με τους Όρους & Προϋποθέσεις της Metron. Μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις όποτε θέλετε.